Boost Bureau

Meer plezier in je leven    Meer resultaat in je werk

Onze eerste afspraak… Enigszins onzeker bel ik aan bij Miriam. Wat zal er de komende tijd achter die deur gaan gebeuren? Niet voor niets heb ik een afspraak gemaakt met Miriam. Als communicatieadviseur moet ik snel kunnen schakelen en mijn eigen gedachten zitten me daarbij de laatste tijd behoorlijk in de weg. Het werk stapelt zich op en ik heb de energie niet meer om het aan te pakken.
Maar hoe zou een gesprek met Miriam dat nou kunnen oplossen?
Het lost zich ook niet een-twee-drie op. Mijn eigen gedachten, daar kan Miriam niet zomaar bij. Het is aan mij om ze prijs te geven. Onder woorden te brengen. En dat is nog niet zo eenvoudig. Maar Miriam helpt me. Stap voor stap. Door respectvol steeds weer te toetsen of wat ze gehoord heeft ook is wat ik bedoel. Door soms met een hele simpele vraag het fundament onder mijn gedachte weg te slaan en zo ruimte te geven aan nieuwe gedachten. Of door me te confronteren met wat ik zojuist heb gezegd en me zo de zotheid van mijn eigen gedachte te laten zien.
Het gaat niet vanzelf. Er is veel energie voor nodig. Energie om te doorgronden waar de kern nu zit, maar ook energie om een nieuwe weg in te slaan. Want Miriam volgt mij op het pad dat ik onbewust insla en wijst me met haar samenvattingen, vragen en theoretische bakens een weg die ik zelf niet had kunnen vinden. En zij niet zonder mij. De gedachten lossen op. En achter die gedachten blijkt iets anders schuil te gaan. Ikzelf. Ik vind mijzelf. Voortaan zal ik zijn waar ik ben. Me niet meer verschuilen achter gedachten. Dank je wel Miriam, dat je die deur voor me opendeed en mij binnen liet. In je praktijk, maar belangrijker nog: in mijn eigen leven.

 

terug

Resultaat door reflectie

“Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen maar door wat ze zichzelf horen zeggen” Blaise Pascal.