Boost Bureau

Meer plezier in je leven    Meer resultaat in je werk

Laat ik beginnen zo rond mijn 12e jaar.

In die tijd wilde ik vooral voldoen aan verwachtingen en nam ik adviezen van dierbaren serieuzer dan mezelf. Zo heb ik destijds “gekozen” voor het gymnasium, de Bèta  richting en de studie Rechten. Ook de goedbedoelde boodschap “Waar je aan begint, dat maak je af” nam ik mij ter harte; beide opleidingen heb ik voltooid. Het is mij goed afgegaan, al hobbelde mijn zelfvertrouwen wat achter mijn prestaties aan.

Achteraf gezien heb ik er goede herinneringen aan en heb ik er fijne mensen ontmoet.

Datzelfde geldt voor de werkperiode die volgde in het juridische werkveld.

Toch voelde ik me beklemd in het juridische kader en was mijn bevlogenheid voor dossiers ver te zoeken.

Het heeft me moeite gekost om op een ander werkterrein aan de slag te kunnen gaan. Mijn juridische achtergrond bleek een stempel te zijn.

Via een kruiwagen, ik zeg het maar eerlijk, ben ik in contact gebracht met een manager bij Fokker. Aan hem heb ik veel te danken. Hij heeft me de kans gegeven om aan de slag te gaan als manager zonder dat ik daar enige werkervaring in had.

Het leren door te doen, bleek mij goed te liggen. Die weg heb ik dan ook vervolgd met zwaardere managementfuncties bij andere organisaties. Naast het leren in de praktijk, volgde ik ook regelmatig opleidingen en trainingen die mij voedden. Zo moeizaam als ik het leren eerder in mijn leven had ervaren, zo gretig was ik nu. Wat ik leerde, sloot aan bij mijn interesse en werkpraktijk.

Wat mij met name ging integreren was de grote invloed van “communicatie”, het gedrag van managers en de waarde van coaching, ook en juist als manager.

Tijdens de postdoctorale opleiding “management van leren en ontwikkeling”, verbleef ik drie dagen per maand in een ander deel van het land met medecursisten uit verschillende organisaties. Daardoor kon ik waarnemen waar ik op dat moment zelf in mijn werk verkeerde. Ik ervoer het als de dynamiek van een draaikolk. Veel energie genereren zonder vooruitgang te maken.

Aan mijn verlangen in die tijd om veranderingen in mijn leven aan te brengen, heb ik toen ruimschoots gehoor gegeven.

Van hartje Haarlem ben ik verhuisd naar een dorp in de polder. Van werkzaam zijn vanuit de binnenkant van een organisatie, koos ik werk waarbij ik vanuit de buitenkant kon waarnemen en interveniëren.

Er huisde een ware coach in mij en communicatie wilde ik alles van af weten. En zo brak een paar jaar later het moment aan waarop ik als zelfstandige verder ging onder de naam “Miriam Mol Coaching en Communicatie”.

Mijn focus was nog steeds gericht op het bijdragen aan de ontwikkeling van organisaties. Mijn opdrachtgevers waren dan ook werkgevers. Op de particuliere markt begaf ik mij destijds niet. Ook de vraagstukken die de coachees inbrachten, waren werk gerelateerd.

In de loop der jaren heb ik mijn werkterrein verbreed en mijn aanpak verdiept.

Coachen is naar mijn overtuiging een vak, al is het geen beschermde titel. Vakopleidingen volgen en mijzelf persoonlijk blijven ontwikkelen horen daarbij. Dat heb ik ten volle benut.

Die combinatie van mijn eigen rijpingsproces en meer leren over de psyché van de mens, bieden mij de mogelijkheid om door te kunnen pakken naar de kern van het probleem. Dat ervaar ik het meest krachtig in het werken met een individu of twee mensen die in een relatie staan tot elkaar.

Dat betekent tegelijkertijd dat ik als coach altijd van huis uit werk in een twee-of driegesprek. Dat is op dit moment in mijn leven te eenzijdig voor mij geworden.

Daarom heb ik een andere passie van mij ook zakelijk de ruimte gegeven. Dat is het organiseren van evenementen. Leg mij een vraag voor om iets te willen vieren of herdenken en ik ga aan de slag. Om een geschikte locatie te vinden, mee te denken en mogelijkheden aan te reiken voor de invulling en het regelen ervan.

Om de balans in mijzelf helemaal te optimaliseren, heb ik mij ook bekwaamd in het geven van een Lomi Lomi massage voor vrouwen. De Lomi Lomi ladies Lounge. Tijdens de twee heerlijke ontspanningsuren die de massage in totaal duurt, “zak” ik samen met degene die ik masseer van het hoofd in het lijf.

De diensten die ik vanuit mijn bedrijf, wat ik al eerder omgedoopt had in het “Boostbureau” aanbied, zijn dan ook uitgebreid met nog twee takken. Een Boost voor je bijeenkomst en een boost voor je body.

 

Want dat is de rode draad. Een boost!!

 

boostbureau 

 

Resultaat door reflectie

“Mensen veranderen niet door wat ze anderen horen zeggen maar door wat ze zichzelf horen zeggen” Blaise Pascal.